Stralend ongeacht je figuur: De beste kledingstukken voor jouw lichaamstype

27-09-2023 | 3 minuten

Wanneer je weet welk lichaamstype past bij jouw figuur, wil je natuurlijk ook weten hoe je jouw lichaam het beste kan laten stralen in kleding. In deze blog gaan we dan ook laten zien dat je natuurlijke schoonheid ongeacht je figuur door middel van kleding kan accentueren. Of je nou een zandloperfiguur, appel, rechthoekig, appel, peer of omgekeerde driehoek bent, wij hebben de beste stylingtips voor jou. Dus stalend ongeacht je figuur met de beste kledingstukken voor jouw lichaamstype. Lees snel verder.

Het zandloperfiguur: Benadruk je curves

Als je een zandloperfiguur hebt ben je gezegend. Dit is namelijk het figuur waar je eigenlijk alles wel bij kan dragen. Maar om jouw figuur nog beter te laten stralen probeer je te focussen met je kleding op je natuurlijke taille of rondingen. Ga voor een wikkeljurk, getailleerde blouses en aansluitende rokken. Deze items zullen jouw rondingen flatteren en je figuur in balans houden.

blog-stralend-ongeacht-je-figuur
blog-stralend-ongeacht-je-figuur
blog-stralend-ongeacht-je-figuur

Het appelfiguur: Creëer een evenwichtige illusie

Wanneer jouw lichaam aansluit bij de kenmerken van een appelfiguur is het belangrijk om de aandacht weg te leiden van het middenrif. Je gaat optisch een taille creëren en jouw lichaam weer in balans brengen. Kies daarom voor A-lijn jurken, wijdvallende tops en broeken met een hoge taille. Maar bovenkleding met een V-hals of een straight fit broek zijn ook toppers. Vermijd in ieder geval aansluitende strakke kleding.

Het peerfiguur: Accentueer je bovenlichaam

Het figuurtype wat het meeste voorkomt bij de Nederlandse vrouw; het peerfiguur. Voor vrouwen met dit figuur is het ideaal om het accent te leggen op het bovenlichaam. Ga bijvoorbeeld voor tops met details zoals; pofmouwen, ruches of schoudervullingen. En je kan het beste kiezen voor donkere en minder opvallende kleuren bij het onderlichaam, zodat je meer de aandacht trekt naar het bovenlichaam.  Zo breng jouw figuur weer helemaal in balans en straal je in jouw outfit.  

blog-stralend-ongeacht-je-figuur
blog
blog

Het rechthoekig figuur: Voeg dimensie toe

Als je een rechthoekig figuur hebt, voeg dan dimensie toe. Dit doe je door kleding te dragen met bijvoorbeeld ruches, plooien en asymmetrische lijnen. Je kan met dit figuur heel veel dragen, zolang je maar nadruk legt op je taille. Kies voor items die een taille creëren zoals; wikkeljurken, peplum tops, riemen. Zo krijg je optisch meer vorm in jouw figuur en zal je stralend de dag doorbrengen.

Het omgekeerde driehoekfiguur: Breng balans

Dit lichaamsfiguur is eigenlijk het omgekeerde van het peerfiguur. Bij een peerfiguur wil je aandacht op het bovenlichaam en bij de omgekeerde driehoek wil je de aandacht op het onderlichaam. Dit creëer je door visueel je schouders in balans te brengen met je heupen. Denk aan items zoals A-lijn rokken, broeken met prints of opvallende kleuren of ga voor off-shoulder tops om de aandacht naar beneden te brengen. Vermijd opvallende schouderdetails, maar leg de nadruk op de onderkant.

Stralend ongeacht je figuur kan je in iedere outfit, zolang je maar weet hoe je jouw lichaam het beste kan accentueren en jouw beste kanten naar voren kan laten komen. Het gaat erom dat jij je lichaam omarmt en je eigen schoonheid laat stralen. Dus ga voor de kledingstukken die jouw zelfvertrouwen een boost geven en je unieke persoonlijke stijl laten zien.  Iedereen kan stralen of je nou een maatje meer of minder hebt!