Welk lichaamsfiguur heb ik? Ontdek het in deze blog!

13-09-2023 | 3 minuten

We begrijpen dat het soms lastig kan zijn om te bepalen welk lichaamsfiguur je hebt en welke kledingstijl er dan het beste bij jou past. Ontdek daarom jouw unieke lichaamsfiguur in deze blog. Je krijgt meer inzicht in jouw figuur en welke items perfect bij jouw lichaam past. Zo ga jij je zelfverzekerd voelen als vrouw! Welk lichaamsfiguur heb jij? Ontdek het en lees snel verder!

Het Zandloperfiguur

blog-lichaamsfiguur-zandloperfiguur

Het zandloperfiguur wordt vaak gezien als het ideale figuur voor vrouwen. Dit omdat het figuur in goede balans is. Daarom werk je in elk figuur optisch naar een zandloperfiguur. Als je een zandloperfiguur hebt betekent het dat je heupen en schouders ongeveer even breed zijn, met een smallere taille. Ook zijn de kenmerken volle borsten en mooie ronde billen en een goede vetverdeling. Omdat je lichaam al goed in balans is zorg je ervoor dat je dit accentueert. Kies daarom kledingstukken die je taille benadrukken zoals; een riem, getailleerde blazers of jurken en tops met een A-lijn.

blog-lichaamsfiguur-peerfiguur

Het peerfiguur

Dit figuurtype heeft vaak mooie vrouwelijk rondingen en komt het meest voor bij de vrouwen in Nederland. Je kan het peerfiguur herkennen aan dat je heupen breder zijn dan je schouders. De kenmerken zijn dan ook; Slanke taille, platte buik, vollere billen, dijen en bovenbenen. Om dit weer in balans te krijgen tot een ‘’zandloperfiguur’’ kan je kiezen voor tops met een schoudervulling of opvallende details bij de schouders. Of juist A-lijn rokken en jurken die je taille accentueren.

blog-lichaamsfiguur-appelfiguur

Het Appelfiguur

Het appelfiguur kenmerkt zich doordat het gewicht zich voornamelijk rond de borsten, buik en billen begeeft. De taille is niet duidelijk zichtbaar en je hebt vaak dan slanke benen en smalle heupen. Om optisch naar een zandloperfiguur te werken ga je voor kledingstukken die je taille creëren. Denk hierbij aan wikkeljurken en tops met een V-hals. Vermijd aansluitende strakke kleding en kies voor rechte broeken. Zo komt jouw figuur weer in balans!

blog-rechtfiguur

Het Rechthoekige Figuur

Zoals het type al zegt; recht. Een rechthoekig figuur kan je herkennen aan de schouders, taille en heupen die ongeveer even breed zijn. Maar ook aan de kenmerken zoals; een atletisch figuur, weinig vormen en meestal lange en dunne benen. Doordat je misschien niet veel rondingen hebt kan je deze wel creëren met kleding. Ga voor peplum tops, riemen en rokken met ruches.

blog-omgekeerde-driehoekfiguur

Het Omgekeerde Driehoekfiguur

Dit lichaamstype is het omgekeerde van het peerfiguur. Je kan het omgekeerde driehoekfiguur herkennen aan brede schouders met een smalle taille en heupen. Daarnaast heb je dan ook vaak slanke benen en gemiddelde borsten met platte billen. Om dit weer in balans te krijgen ga je jouw onderlichaam benadrukken. Ga voor broeken met een wijd uitlopende pijp en A-lijn rokken. Vermijd daarentegen tops met opvallende schouderdetails.

Hopelijk heb je nu meer inzicht in welke lichaamsfiguur jij hebt en welke kledingitems je het beste kan dragen om jouw figuur te laten stralen. Onthoud wel dat dit een leidraad is en dat elk lichaam prachtig en uniek is!  Het belangrijkste is dat je jouw lichaam gaat begrijpen en je zo gaat kleden dat jij je comfortabel en zelfverzekerd gaat voelen. Probeer verschillende stijlen uit en experimenteer met kleuren en prints. Go for it girls!